ترکیبات گوگرد آلیسین از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند و از بدن در برابر برخی سرطان زاهای بالقوه محافظت می کند.
علاوه بر این، بسیاری از آنتی اکسیدان های موجود در سیر از سلول ها در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد، به ویژه در بروز برخی سرطان ها (به ویژه معده و روده) محافظت می کند.
سیر ضد نفخ از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد عفونی آن شناخته شده است. به ویژه برای مبارزه با سرماخوردگی، برونشیت و سایر عفونت های فصلی مفید است.
بنابراین این غلاف کوچک یک متحد ارزشمند در زمستان برای دور نگه داشتن ویروس ها تا بازگشت هوای خوب است!
سیر ممکن است فواید ضد قارچی داشته باشد. به عنوان مثال می توان از آن به شکل پماد مبتنی بر آجوئن، ترکیبی از سیر، برای مبارزه با پای ورزشکاران استفاده کرد، قارچی که به پاهایی که در رطوبت بیش از حد “خیسانده شده” کفش ورزشی حمله می کند.
طبق مطالعه ای که در دانشگاه لوئیزویل در ایالات متحده انجام شد، سیر می تواند راهی عالی برای حفظ حافظه و قوای شناختی باشد.
با تجدید میکروبیوتای روده، این فلور که مستقیماً توسط عصب واگ به مغز متصل است، عمل می کند. این دوباره یک ترکیب گوگرد است که مسئول این اثر مفید بر حافظه است.
سیر در هر 100 گرم 131 کالری دارد که بسیار بالاتر از میانگین سبزیجات است. اما این ارزش کالری باید مربوط به مقادیر مصرفی باشد که بسیار کم هستند! بنابراین، یک حبه سیر (5 گرم) 6.5 کالری کمی دارد که در یک ظرف بسیار ناچیز است!
برای حفظ تمام خواص سیر، مصرف آن به صورت خام و ریز خرد شده توصیه می شود. سپس آلیسین در مقادیر زیادی وجود دارد.
با این حال، هنگامی که پخته می شود، قدرت خود را از دست می دهد و تخمین زده می شود که دوز آن باید تقریباً سه برابر شود تا فواید مشابهی داشته باشد. همه سیر خام را به خوبی هضم نمی کنند.
در این مورد، راه حل این است که آن را چند دقیقه قبل از پایان پخت اضافه کنید: دیگر کاملاً خام نخواهد بود، اما بیشتر خواص خود را حفظ می کند. از طرف دیگر، از ذغال شدن آن خودداری کنید: در این صورت سمی تر از هر چیز دیگری می شود.
برای بهره مندی از اثرات مثبت آن بر چربی خون (کلسترول، تری گلیسیرید و …) مصرف روزانه یک تا دو حبه سیر تازه یا 0.5 تا 1 گرم سیر خشک توصیه می شود.
برای اثر ضد سرماخوردگی و سرفه: دوز توصیه شده 4 حبه سیر تازه یا 2 تا 4 گرم سیر خشک در روز است.